Nieuw! Duurzaam & Mooi gordijnen met een toekomst

Nature cares for us, let’s treat nature with love

Een nieuwe collectie interieurstoffen, een collectie die wij met zorg hebben samengesteld, waarbij wij op zoek zijn gegaan naar duurzame materialen. Samen met onze stoffenleveranciers hebben wij de mogelijkheden bekeken om duurzamer te worden. Duurzamer in het produceren en het leveren. Onder de naam Eco Friendly Fabrics bouwen wij aan een duurzame interieurstoffen collectie waarvan deze maand de première!

Eco Friendly Fabrics. Gordijnen met een toekomst!

Met trots lanceren wij de eerste serie van onze Eco Friendly Fabrics collectie. In november zullen al onze gordijndealers deze serie kappen met POS materiaal  automatisch toegestuurd krijgen. Deze serie bestaat uit 9 unieke interieurstoffen met een balans in overgordijnen en transparanten. Al deze items hebben de meerwaarde dat ze zijn vervaardigd uit recycled en upcycled basismaterialen. De Interieurstoffen vervaardigd uit gerecycled polyester zijn te herkennen aan de Re-Life kaart aan de stalen. De stoffen gemaakt van upcycled basismateriaal hebben de kaart VivaLife.

Deze Eco Friendly Fabrics collectie is zorgvuldig samengesteld, duurzame basismaterialen, uitgebalanceerde kleurenpaletten en toegankelijke prijsstelling met adviesprijzen vanaf €29,95, zorgen voor een exclusieve collectie.

Vivalife 100% watervrij geproduceerd!

Wat is het verschil tussen gerecycled en upcycled materiaal? Upcycling: Afvalstoffen uit de industrie, die anders op de afvalberg terecht zouden komen, dienen als grondstof.

In het geval van de VivaLife items worden afvalkorrels uit de lokale petrochemische industrie omgesmolten tot Harmolan garens, waarbij kleurstofkorrels mee gesmolten worden om tot de juiste kleur te komen. Bij dit proces komt geen water te pas, een extra pluspunt van upcycling. Door deze wijze van kleuren hebben alle VivaLife items een kleurechtheid van 8, een extreem hoge waarde voor interieurstoffen.

Harmolan garens

Harmolan garens hebben een hele rij aan specifieke ecologische pluspunten, hieronder lichten wij er een aantal uit:

  • Minder energie om de stof te produceren dan enig andere stof
  • Geen PFC’s gebruikt
  • Inherent vuilafstotend 
  • 100% recyclebaar
  • Wasbaar op 40 graden
  • Sterk en duurzaam
  • Oekotex – productklasse II
  • REACH gecertificeerd

3 Unieke pluspunten!

  • Zeer hoge kleurechtheid tegen licht, met waarde +8  
  • Ecologische footprint zeer laag, door lokale productie met lokaal petrochemisch afvalmateriaal   
  • 0% waterverbruik bij het verven van de garens. Dit in tegenstelling tot 85.000 liter water per 10.000 meter reguliere stof

Re-Life staat voor recycling

Recycling: Dit proces is over het algemeen bij iedereen bekend. Het materiaal van een bestaand consumenten product, denk hierbij aan PET-flessen, visnetten, oude kleding etc., wordt opnieuw verwerkt tot een basismateriaal waarvan een nieuw product wordt gemaakt.

De Re-Life items in deze lancering bestaan voor minimaal 70% uit gerecycled polyester dat verwerkt is tot GRS garens. De diversiteit in items varieert van velours tot transparanten, allen met een specifiek geselecteerd kleurenpallet.   

Met deze lancering is de start gemaakt van onze duurzame collectie interieurstoffen, Eco Friendly Fabrics. Een serie die in de winkel gepresenteerd zal worden met brochures, baliebord en pakkende sfeerbeelden. Een digitaal presentatie pakket voor website en social media maakt het verhaal compleet. Hiermee zal ook voor de consument duidelijk worden dat de interieurstoffen uit deze collectie niet alleen sfeervol en functioneel zijn, maar ook een unieke duurzame meerwaarde hebben.
Nature cares for us, let́’s treat nature with love.

Sfeer en bewustwording

Alles waar je aandacht aan schenkt groeit! Zo ook de aanwezigheid van de EFF collectie in jouw winkel met behulp van het POS pakket.
Iedere gordijndealer ontvangt bij zijn stalen ook een POS pakket, dit bestaat uit een Flex Visual, consumenten brochures en bijbehorend baliebord waar deze brochures in te presenteren zijn. 
Hier afgebeeld de flex-visual, die net als deze collectie zal blijven groeien. Online aandacht
Daarnaast is bij aanschaf van deze collectie vanaf 1 november het digitale pakket aan te vragen met hierin diverse sfeerbeelden voor jouw socials en website, een drukklare advertentie formaat A5, digitale versie van de brochure om te kunnen tonen op jouw website en een persbericht.

Klik op de afbeelding en blader door onze Eco Friendly Fabrics consumenten brochure

lifestyle-interior QR code

Op ieder staal en op de consumenten brochure staat een QR code vermeld, deze verwijst naar onze lifestyle-interior website.

Op deze site is uitgebreid te lezen waar onze Eco Friendly Fabrics collectie voor staat en uit bestaat. Tevens is hier een uitgebreide uitleg te vinden over de diverse symbolen die op de stalen vermeld staan. Ook een uitgebreide uitleg over Harmolan garens, het basismateriaal van onze Vivalife items.

Duurzaamheid is een complex iets. Met de informatie die te lezen is op deze website proberen wij zoveel mogelijk van jullie vragen te beantwoorden. Ook voor jullie klanten is op deze wijze eenvoudiger uitleg te geven over de vele kenmerken van deze duurzame interieurstoffen collectie.

Deze pagina delen: